Rss

ABBA-cover

En av världens största musikgrupper genom tiderna och utan tvivel Sveriges största musikexport genom tiderna är ABBA. Med den hissnande siffran som mäter över 400 miljoner i antalet sålda album så är det förstås även så att det gjorts och görs covers på deras musik.

Ja, med låtar som Mamma Mia, Money, money, Dancing queen och Waterloo så är det inte konstigt att någon vill göra tributes och covers på deras musik. Just den sistnämnda låten har också fått ett coverband uppkallat efter sig.

Waterloo (The Visitors)

Waterloo är ett renodlat tributeband som uppträder med att spela covers på ABBAs låtar. Bandet kallar sig sedan inte alltför längesedan numera för The Visitors, vilket man kan anta vara influerat av ABBAs sista album med samma namn. Det sägs att detta band lär vara så nära man kan komma ”the real deal” som är ABBA. Faktum är att bandet har turnerat i inte mindre än 25 länder, däribland flera turnéer i USA. På sina turnéer har man spelat inför fulla hus i bland annat Royal Albert Hall i London och i Hollywood bowl i Los Angeles.

Mamma Mia – Musikal

Ett annat tecken på ABBAs storhet är att man sedan många år tillbaka nu, har en musikal uppkallad efter en av sina största hittar, Mamma Mia. Musikalen är baserad på ett urval av ABBA-låtar och hade sin premiär den sjätte april 1999 på Prince Edward Theater i London. Efter detta har den spelats på många ställen i världen, men framförallt i London och på Broadway i New York. Det finns även produktioner som turnerar med musikalen runt världen. Idag har den veterligen framförts på minst fjorton språk, däribland både kinesiska, flamländska och koreanska.

Är du intresserad av att se på musikalen Mamma Mia i exempelvis London eller New York så hittar du mer information och möjlighet att köpa biljetter och resa till någon av dem på GO Music Travel. Är du musikalfrälst så hittar du här även en hel del information om andra klassiska musikaler som spelas på de stora musikalscenerna.

Previous Post

Next Post