Rss

Dressed For Success

Som coverband är det viktigt att man klär sig efter den stil av musik man representerar, det är det som gör bandet till en succé och det är det fansen vill se. Det blir lätt fel om ditt band spelar ABBA-låtar och men ni kommer klädda i hårdrockskläder. Då ska man satsa på 70-talskitsch. Om man spelar rock- eller punkmusik ska man naturligtvis satsa på en rockigare stil. Att hitta bandets unika stil är, förutom spelningarna, ett äventyr i sig – men vart ska man leta om man vill hitta kläder till sitt coverband?

Sångerska med publik

Är man ett rock- eller punkband så är bandtröjor alltid rätt och man hittar flera snygga sådana till flera större band på Dunken. Denna shop har bra utbud på rockkläder och här finns något för alla rockers. Vill man istället köra ABBA-covers så kan man leta kläder hos till exempel Fyndtorget eller Buttericks. De är två av många maskeradföretag som finns online idag. Hittar man inget där kan man hitta rätt stil på secondhand affärer eller låta en sömmerska sy upp kläderna.

Det viktiga är att hitta en stil som fungerar för bandet och för publiken. Kläderna ska vara lika mycket en upplevelse som musiken man spelar och en oförglömlig upplevelse för fansen. Ett band med en bra look får också gratis publicitet i högteknologins land där alla tar bilder på det de gillar och lägger upp så att deras vänner kan se det på bland annat Facebook, Twitter och Instagram. Det är helt klart lönt att vara ”Dressed for Success” som Roxette sjunger, det är en investering som ger mångfalt tillbaka i framtiden i form av fler spelningar och en utökad trogen fanskrets.

Next Post