Rss

Ebba Gold

Vissa kallar Ebba Gold för det ultimata coverbandet för alla festliga tillfällen. Andra väljer istället att benämna dem som ett tributeband eftersom de enbart spelar låtar som skapats av Ebba Grön och Imperiet samt låtar av Joakim Thåström från hans karriär som soloartist. Oavsett vad man väljer att kalla bandet för så har de träget turnerat runt om i hela landet sedan starten 2000. I dagsläget är de ett av de mest populära tributebanden i landet.

Ebba Gold består av den klassiska uppsättningen med två gitarrister, en basist och en trumslagare. Det vill säga allt ett band behöver för att förmedla de moderna svenska klassikerna som Ebba Gold spelar. På basen finner man Petta Gustavsson, trummorna liras av Per Staffas och gitarrerna hänger på Kimmen Svensson och Erik Myrsell som även står för sången i bandet.

Bandets slogan är ”800% Thåström”. Det är lätt att räkna ut att det är en nick till både den legendariske frontfiguren Joakim Thåström och till låten 800 grader som är Ebbas Gröns största hit genom tiderna.

Ebba Gold har deltagit i Sweden Rock Tribute, också känt som Battle of the tribute bands, vid två tillfällen. Sweden Rock Tribute är en tävling där coverband och tributeband kan mäta sig mot varandra och få spela inför en stor publik. Första gången musikgruppen ställde upp var 2005 och då fick de se sig besegrade av Ozzy the Coverband. I andra försöket 2007 föll de också på målsnöret då gruppen Hindenburg, som spelar låtar av Led Zeppelin, tog hem segern.

Ebba Gold fortsätter att turnera under 2014 och man kan se dem på Pub Anchor i Stockholm i februari och på Grand i Borås i mars. Senare under våren lirar de i Borås, Uddevalla, Nybro, Linköping, Borlänge och Långshyttan. Med det tempo ensemblen hållit under snart 14 år kan man med säkerhet räkna med att kunna njuta av deras underhållning även under resterande del av året.

Previous Post