Rss

Kända covers

Original är som bekant alltid bäst, vilket även gäller inom musiken. Genom musikhistorien finns dock en rad exempel på när covern faktiskt blivit mer känd än originalet och just detta fenomen tänkte vi titta lite närmare på här.

Knockin’ On Heaven’s Door – Guns ’N’ Roses

Även om Bob Dylans originalversion hade viss framgång när den släpptes år 1973 så var det ingenting mot när Guns ’N’ Roses släppte den på albumet ”Use Your Illusion” år 1991. Bandet hade redan tidigare börjat spela låten live, vilket gjorde att den snabbt blev en publikfavorit och en av bandets mest spelade låtar.

I Will Always Love You – Whitney Houston

Är det en cover är det kanske en del som undrar? Jodå, ”I Will Always Love You” är faktiskt skriven av ingen mindre än Dolly Parton och första gången släppt år 1974. Dock var det inte förrän år 1992 som den blev en megahit i Whitney Houstons version och gick in på förstaplatsen i hela 16 länder.

Hurt – Johnny Cash

Först släppt av Nine Inch Nails år 1994, blev ”Hurt” i en ännu mer avskalad version än originalet en riktig hit med Johnny Cash år 2002. ”Hurt” blev också Cash sista singel innan han dog året därpå.

Previous Post