Rss

Världens bästa coverband

De flesta av oss har nog någon gång sett ett coverband på en firmafest, afterski eller någon annan tillställning. Dessa coverband är dock oftast av mindre karaktär och spelar på mindre ställen. Faktum är dock att det finns en hel del coverband som är av betydligt större format och som även gör turnéer och liknande.

Ett av Sveriges största coverband är The Visitors, vilka tidigare gick under namnet Waterloo. Föga förvånande är bandet ett coverband som spelar ABBA-låtar. Sedan bandet grundades år 1996 har man haft stora framgångar internationellt, bland annat så genomförde man mellan åren 2001 och 2006 inte mindre än fem större USA-turnéer.

Ett annat stort coverband som är hemmahörande i Finland är Eläkeläiset, vilket översatt till finska betyder pensionärerna. Eläkeläiset tillhör Europas allra största coverband, mycket tack vare deras mycket speciella image, vilken innebär att man gör covers på kända pop- och rocklåtar i ett slags humppa- polka- och jenkatappning. Givetvis sjunger bandet också helt på finska. Runtom i Europa har bandet en stor fanskara, vilket gjort att man bland annat spelat på den tidigare Hultsfredsfestivalen, Wacken Open Air samt Tuska Open Air.

The Australian Pink Floyd Show tillhör troligtvis ett av världens bästa coverband, åtminstone vad gäller det visuella. Bandet har gjort sig kända för sin tämligen imponerande ljusshow under konserterna, allting med syfte att efterlikna originalet så mycket som möjligt. Bandet har också genomfört en rad världsturnéer, bland annat så gästade man Sverige och Sweden Rock Festival år 2007.

Previous Post